Monday, September 11, 2017

Cerita yang sudah lapuk

Dah lama aku tak berceloteh kat ruang ni. Berbulan jugak. Banyak kisah yang terjadi dalam hidup aku tahun ni. dah boleh buat novel atau drama sebabak. Dibuang, di sakiti, di benci segalanya aku tanggung. Tapi tuhan tu Maha Esa. Jalan yang dia bagi pada aku sekarang tidak lah baik. Cuma ruang peluang terbuka luas.

Percayala sekeras aku ni jatuh jugak air mata disebabkan kawan, bos dan orang sekeliling. ko tak boleh bayang perasaan aku ni macam mana. Tapi berkat doa orang sekeliling alhamdulillah is getting well.

aku mengharapkan orang-orang ni janganla sakiti orang lain demi kepentingan korang. Ingat kat sini kau kenakan orang tapi pasti akan balasan untuk kau. kalau bukan pada keja maybe pada kehidupan kau.

so 5 tahun berlalu dengan pantas , akhirnya aku dah tukar ke tempat baru. Everything is getting well again. banyak tempat aku dah bertukar tapi this place total different dari tempat aku yang dulu dan lama. Cuma kerap aku keja luar. A bit bizi. Jarang dah bersosial aku ni unless di insta adalah update sikit-sikit.

Hopely this place takde lah konsep musuh-musuh. Tapi tapi mungkin ade. Sifat manusia ni pantang orang lebih. Jangan kita jadi manusia yang memusuhi orang ataupun mendengki dengan apa orang ada. Syukuri nikmat yang tuhan dah beri pada kita.

:)

Wednesday, June 21, 2017

Bebas

Dua jalan
satu pilihan

Dua pilihan
satu jalan

*ditangan*

Dua muka
satu depan
satu di belakang

*mungkin sepak yang di minta*


Pengakhiran
untuk kesakitan
atas dasar tikaman
hasutan juga mungkin

terima kasih kepada manusia yang seringkali telah buat hati ini lelah.
terima kasih atas dasar benci menbenci

*kerana*

aku takkan di tukar dengan hebat
aku takkan di tentang dengan juangnya

untuk itu terima kasih
telah berikan aku kebebasan

empat tahun akhirnya.
selamat tinggal jua aku ucapkan pada kau yang telah memberi pengalaman

akhirnya segala kekusutan telah berakhir. Moga tempat yang baru ini berikan rencana baru untuk aku.  Betul kata pujangga setiap kesakitan akan bermula dengan kegembiraan. 

Tuesday, February 21, 2017

Dari bulan lepas ke hari ini, banyak benda yang terjadi. sampai kadang-kadang tak terluah dengan perkataan. Ini bukan simpati tapi rasa yang terbuku hati yang terpendam. Dari kerja sehinggalah orang perorangan.

Aku rasa nama aku naik kat status fb tu kat bape orang dah. Bukan salah aku pun kena jugak. Tu belom lagi tuduhan palsu yang aku kena. Ingat aku ni apa? Bahan cerita orang. Sakit hati tak payah kata. Tak habes iklan di Fb, dia bagi pulak di whatsap. Perghh aku ingat dah boleh buat drama sebabak cerita aku ni.

Di suatu bulan, aku terduduk tak terkira. Itula saat jatuh sejatuhnya. Itu Tuhan je yang tau. Di tikam opismate, kene tikam dengan kawan sendiri. Dah macam pisau tajam ke jantung.


  1. Image result for hati yang tabah

Wednesday, January 25, 2017

Run Run Away

Kita nulakan tahun ini dengan beberapa acara sukan. Hahaha last year lepas hactic run satu bulan aku terus dah tak join memana run. Kemalasan melanda dengan hebatnya. Ingat stop sebulan sebab nak pi bercuti next monthnya. Aleh-aleh sampai hujung tahun kemalasan aku terserlah. Nasibla kesayangan merelakan diri untuk aku ajak pi makan dan makan lagi 😏😏😏.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Image result for fun walk kanser 2017

Institut Kanser Negara
4 Feb 2017
Fun Walk 5 km 

Image result for diva run 2017 medal putrajaya

The Running Diva 
19 Mac 2017
3km 
 Bak kata kawan aku " FUN FUN aja uols"


Related image

ChallengePutrajaya
16 April 2017
10 km

Tapi ade beberapa run yang aku nak masuk dah close dan lebih tepat dan sold out. Cepat betul orang-orang ni berdaftar. Ingat tahun ni nak join SCKLM tapi hampa penuh pulak. Makanya bulan 5 Istihar tak join memana run. Lepas raya kalau rajin join lah. Agak- agak ajak kesayangan ni nak join ke tak? Awakkkkk nak join teman lari tak? Hahahahahaa Tak teman lari teman oncall time lari boleh? Macam dulu saya kaco awak 😎😎😎😎.

Eh gais selamat berhujung minggu dengan keluarga. Cuti panjang ni jaga diri dan hati- hati ye.