Friday, December 23, 2016

weekend is coming







Have a great weekend gais with ur love ones :) 
Take good care since cuaca tak menentu kat luar.

Tuesday, December 6, 2016

on ur bithday

To kesayangan,


Selamat Hari Jadi Awak,
Tahun ini kita sambut birthday bersama
Saya harap setiap tahun kita akan laluinya bersama-sama

Semalam teruk awak dibuli saya ye.
Bila lagi saya nak kenakan awak
Terserlah senyuman kegembiraan awak

Sori tak dapat nak sambut gah macam orang lain
tapi awak happy kan semalam
Siap kene buli nyanyi lagu "Madah Berhelah"

Terkial-kial awk nyanyi semalam
Lawak la sampai guna botol ajinamoto sebagai mic

Saya doakan awk berbahagia sentiasa bersama 
Doakan awak dipermudahkan rezeki, kesihatan yang baik.
Dah kaya jangan lupa saya tau. hahaha
Saya kan bodyguard

Selamat Hari Jadi Kesayangan yang ke 33 tahun :)

Saturday, December 3, 2016

weekend is not awesome

why not awesome? duk opis buat kerja. this weekend hectic dengan kerja yang berlambak. bukan keja je orang pun kene hadap dengan menyampahnya. okey itu luahan hari ini. bye

Thursday, November 24, 2016

day 23

Image result for demam muka comel

Fever is coming. 
I need vitamin c
Gais, hati-hati kat luar
Kesayangan pun sama jangan degil-degil
drive careful tau.

Thursday, November 17, 2016

Day 18

hai kesayangan. Arini mood saya cerah sangat. Semalam tido agak lena. Lagi- lagi memelok gf nombor 2. Eh bukan maksud aku ade gf lain. Aku ni kan ngade-ngade bak kata dia. Setiap kali dia datang umah, aku suh bawak baju dia yang wangi tu buat penghilang rindu katanya. Semalam pulak hujan lebat, aku lak meredah dengan hebatnya. 

Setiap kali sampai umah dia selalu text, awk dah mandi ke belum? Aku dengan riangnya. Sudah! Sebenarnya aku masih bergolek-golek mcm panda cute kat atas tilam. Hahahaa. Kalau dia text aku diam tu, dah paham aku kelaut china selatan. Lagi lah semalam lena gileee. Sori sayang tertinggal awk. Selalu saya je kena tinggal. :P

Satu lah aku suka dengan kesayangan ni, dia ni suka ingatkan aku benda kecik-kecik. Contohnya kuar rumah. Perangai aku ni suka sangat biarkan pintu dapur tu terbuka. Aku sedar tapi malas betul nak tutup. Kalau aku balik umah mak aku, dia punya pesanan banyak. Baju-baju kat ampaian jangan lupa angkat. Nanti baju abes basah. Cek pintu semua. Kesayangan ni jadi master check aku kat umah. Lagi- lagi bab makan waktu malam.

Ni satu perangai aku kalau dh balik memang malas nak kuar. Apa je ada kat umah main dan je aku telan. Disebabkan aku ada gastrik yang agak teruk jugakla. Dia pesan kalau balik singgah beli makan. Kang perot masuk angin. 

Tau tak kesayangan ni garang cam singa. Manis macam tebu. Tebu pun kalah dengan dia. 

okey gais. Happy weekend bersama kesayangan memasing ye. :)

Tuesday, November 15, 2016

Talam


Image result for gosip

Lebih baik makan kuih talam dari berkawan orang bertalam. Orang bertalam ni nampak je baik kat depan. Tapi kat belakang ya rabbi dia punya talam 200 juta kot. Sakit jiwa aku dengan budak opis bertalam-talam ni. 

Yang berkira kerja kau tak payah cakap. Sana sini. Yang aku cover kerja orang ni tak penah nak bising-bising pon. Tak paham kan. Aku lagi tak faham. Duk sebelah sebelah pun boleh mengumpat tahap cipan. Yang bos aku ni pun satu biar je. Bukan nak wat pape. Sakit hati kita.

Ni akhir tahun semua orang tengah bertungkus buat payment segala bagai. Time ni lah semua berkira tahap babun. Aku rasa kerja ni tak payah lah nak berkira sangat. Buat sesama apa susah. Hai bertabah sangat hati